Schoorsteenvegen

Wil de schoorsteen goed blijven functioneren, dan moet hij regelmatig gereinigd worden. Stof en roetdeeltjes hechten zich namelijk aan de binnenkant van het afvoerkanaal en vormen een laag die langzaam maar zeker aankoekt. Die laag moet van tijd tot tijd verwijderd worden. U stookt dan niet alleen beter, maar ook veiliger.

 

Waarom uw schoorsteen bij Firma Centraal laten vegen?

Firma Centraal veegt de schoorstenen op ambachtelijke wijze, vanaf het dak. De medewerkers van Firma Centraal verwijderd de haarden voor de schoorsteen en stoppen het kanaal dicht. Nadat de schoorsteen is geveegd en leeggezogen, met onze eigen stofzuiger, worden de haarden weer voor de schoorsteen geplaatst.

 

Onze schoorsteenvegers zijn ook uitgerust met het roterende systeem van Snaplok. Deze nieuwe manier van vegen is revolutionair en biedt zeer veel voordelen! Met behulp van een boormachine en het met “zwepen” uitgeruste roterende veegsysteem wordt iedere schoorsteen veilig en intensief gereinigd. Deze manier van vegen is geschikt voor elk type kanaal en ongeacht de vorm en de mate van vervuiling. Dit systeem is tevens een uitkomst voor hoge panden en lastig te bereiken schoorstenen. De schoorsteen kan met dit systeem vanaf de grond gereinigd worden. Omdat ieder kanaal anders is beoordelen de schoorsteenvegers ter plekke welke reinigingsmethode het meest geschikt is.

 

Firma Centraal is een gediplomeerd schoorsteenvegerbedrijf en aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB).

Voor meer informatie over de ASPB kunt u kijken op: www.aspb.nl

 

Hoe vaak vegen?

In principe moet elke schoorsteen en elk afvoerkanaal tenminste 1 keer per jaar vakkundig geveegd of gecontroleerd worden. Jaarlijks moet de afvoerpijp van zijn aanslag worden ontdaan. Dat geldt voor kolen- en oliehaarden, voor gaskachels en voor CV-verwarmingsketels. Van een openhaard of houtkachel moet, bij regelmatig gebruik, het afvoerkanaal meerdere malen per jaar worden geveegd. Dit omdat vaste brandstoffen zoals hout en kolen meer vervuiling geeft en er dus meer aanslag in de schoorsteen komt. Uit de rook kan creosoot ontstaan, een aanslag die kan ontbranden en dan schoorsteenbrand als gevolg kan hebben.

 

Afspraak maken of meer informatie? Bel met één van de vestigingen Onze medewerkers staan u graag te woord!

 

 

CONTACT

Hoofdkantoor:

Conradstraat 2a

8013 RN Zwolle

Postbus 40032

8004 DA Zwolle

IBAN nr. NL40INGB0665739788

KvK 05053503

BTW NL0477.87.004.B01

 

Tel.: 038 452 74 30

Email: info@facentraal.nl

© Copyright 2018

Volg ons:

VESTIGINGEN